Skriver av mig, för att jag behöver det

Mitt liv känns helt kaos just nu. Jag har flera möjligheter och flera vägval att göra.

På mitt påsklov hade jag en plan som såg ut som följande. Fredag den 27 april är jag klar med utbildningen och åker hem. Den 29 april skulle jag ta med mih Sören för att jobba hos Annethe på Stuteri Salmonbay och rida och tävla hennes hästar. Vara lite alltiallo i stallet åt henne alltså. Sedan ifrån Juni tänkte jag åka hem och jobba på Hagalid som sommarvikarie till augusti då jag hoppats på att komma in på unghästutbildar pogrammet på Flyinge som jag sökt.
Men, så igår fick jag ett erbjudande. Ett jobb. Ett fast jobb där det är mycket som händer. Ingen dag är den andra lik. Och jag trivs här och med det jag gör. Så ja, jag har tänkt mycket och jag överväger att ha ett jobb just nu. För att få lite ekonomi, eller veta att man får pengar varje månad. Jag känner att plugga får vänta. det känns rätt. Och då är det rätt. det här inte som förra sommaren då jag nyss tagit studenten och var inte mogen för att dra ifrån norrland pga många anledningar. Pojkvän, sjukhäst, jobbigt på jobbet och mycket ensamt. Här har jag 30 arbetskamrater, inte två. Jag har ingen pojkvän som lockar mig att komma hem, här är marioteten killar och snygga finns det ju också. Jag behöver inte vara uppihästskit hela dagarna men jag har möjlighet att ha kvar sören och att kunna betala för honom själv.
Visst, jag hade hoppats på en sommar hemma. Men jag känner att jag måste släppa taget om Sundsvall/Timrå. Endast några få jag håller kontakten med och kommer att fortsätta med. Orkar inte med dessa sura och griniga människor som inte kan bete sig som mer mognare människor än nå högstadie betende. Dessa triangeldraman och samma sak varje helg. Visst det är roligt med att åka ut med bilen med gott sällskap, men inte när folk börjar ignorera en eller att det blir tjafs pga nå skitsnack. Dubbelmoralen.
Här tänker jag starta om på nytt. Jag har bestämt mig sedan jag gjorde slut med Oscar att nu ska jag leva livet och vara stark. Tänker inte vara den svaga lilla Jennie som inte kommer att klara av det militära. (Som jag fick höra innan jag började utbildningen.) Vad har jag nu gjort? Jo, klarat av en GMU med goda betyg och var en av fyra som fick erbjudande om jobb. Fyra stycken av 26st. Måste vara ganska bra ändå väl? Eller?

Och när det kommer till hästar. Jag vill att det ska vara min hobby. Det är inget jag ska jobba med även om folk tycker att jag är duktig och borde satsa. Men jag bestämmer över mitt liv. Jag gör mina val och det här är mitt val. Jag börjar mitt liv här i Enköping och jag har vänner här med. Så ensam är jag inte. Jag har lärt känna en person här som lärt mig mycket och kommer fortsätta att vara en del i mitt liv efter det här.

Och ja, jag ska kämpa för att ha kvar min otroligt fina häst Sir Cadogan. Det är ett helt vanligt jobb, bara udda arbetsuppgifter i jämfört med ett civilt jobb. Möjligheter finns för att jag ska kunna fortsätta träna och tävla här nere. Är det något jag har saknat under dessa tre månader så är det honom jag har saknat. Min underbart fina häst som jag älskar mer än något annat på denna jord. Han ger mig glädje och styrka. Bara för att han är så speciell för mig.

Jag ska återigen bevisa att jag klarar av det här, för jag tror på mig själv och på det här.

Jag kommer verkligen att sakna några speciellt mycket. Men vi kommer att hålla kontakten och träffas. Det är inte över bara för att jag flyttar och jobbar på annan ort.
Madeleine Bylund och Elin Hägglund. Ni är mitt stöd och styrka. Jag älskar er mina vänner. Våra minnen kommer att fortsätta med mer och nya minnen. Jag finns kvar hos er och jag är närmre än ni tror. Våran vänskap kommer att växa och vi ska se världen tillsammans.


Halloj! Bloggen ligger i dvala.. Som allti...

2012-03-30_11_21 (MMS)

Halloj! Bloggen ligger i dvala.. Som alltid! Idag är det sista dagen på mitt påsklov. Ikväll åker jag tåget mot Enköping igen. Men innan det så ska jag jobba klart detta pass som jag har på Hagalid. Börjat dagen med att jag nyst jätte mycket och nu har jag börjat blivit snorig och ont i halsen. Känns ju väldigt lägligt..... Eller inte då de två veckor som är kvar är "ge aldrig upp" vilket innebär att vi kommer få dåligt med mat och sömn.. Så sjuk, ja det lär man ju bli. På mitt lov har jag jobbat och jobbat och hälsat på i Laxviken där jag kommer att bo i Maj/ Juni och jobba. Det här lovet började jag med att vara lite med Madde innan hon åkte utomlands.. FUSK! Sen har jag även fixat lite med bilen min. Så nu har jag en ruta kvar att tona och jag har lackat underdelen på bumpern vit och övrigt på bumpern svart då det var gråa innan. Har även lackat sidospeglarna vita. Det börjar ta sig! Sen har jag även ridit en väääldigt pigg häst vid smeknamn Sören. Ha de gött!


Testar att mobilblogga och hoppas på att d...

Testar att mobilblogga och hoppas på att det fungerar! Kram J.


Kärlek

Vissa är starkare än andra.

Måndag, andra april tvåtusentolv

Tiden stannar aldrig upp. Inte ens när det känns som att tiden stannar."


Var hem i helgen och var med Madeleine i fredags och fixade i stallet och även lite med bilen. Åkte ut senare på kvällen och kom hem igen vid fyra. Vaknade strax före två.. Shit helt däckad var jag! Upp och äta frukost och ner till stallet och fixa lite. När vi var färdiga där fixade vi åter lite på bilen. Sen åt vi middag och jag fixade mig inför en utgång! VIP på stadshuset blev det med Elin. Den svenska björnstammen levererade! Kom hem i någolunda tid, tre.. Haha! Klev upp vid tio. somnade om en timme senare.. Vid ett gick jag ut och red Sören. Han var faktiskt riktigt trevlig och inte så pass pigg som jag trodde att han skulle vara. Åkte tillbaka till Enköping senare på kvällen. Känns lite tungt på något vis.. Helt ärligt är det med tanke på att det här snart är slut och jag kan inte riktigt slappna av.

Nu idag har vi gett varandra vitsord och hade en lektion i sprängämnen. Fick ledigt innan lunch så gick vi några stycken till Willys. Kom tillbaka till regementet och duschade. sen var det filmtajm med plutonen! Såg någon krigsfilm.. Ovanligt?
Nu sitter jag vid datorn och funderar på att sätta mig vid tvn en stund innan jag tänker gå och lägga mig.

Så nu kan ni ju anteckna lite om vad som händer i mitt liv. Kan ju tillägga att imorgon är det fystest igen. det sista. KÖTTA!


So why am I crying?

don’t miss your dirty clothes on the floor
No one leaves the lights on anymore
The towels are hanging just where they should
It’s drop dead quiet in my neighborhood

I’m not that fragile
I’m not gonna break
Love’s so over rated

I’m not gonna need not gonna need
Not gonna need you if I fall
So why am I crying
I’m not gonna miss not gonna miss
Not gonna miss you not at all
So what am I doing here on the floor crying

I don’t need your love notes to cheer me up
I can live without that kind of stuff
You don’t have to wake me with a kiss every day
and I´m tired of roses anyway

I’m not that fragile
I’m not gonna break
love’s so over rated
RSS 2.0